Sunday 7 March 2010

De ce “The Hurt Locker” atat de repede pe ProTv?

Banuiesc ca multi dintre noi am vazut reclama la ProTv la “ The Hurt Locker” ce ruleaza duminica la 22:30 pe ProTV, film cu 9 nominalizari la Oscar anul acesta si mari sanse la Cel Mai Bun Film. Multi dintre noi s-au si intrebat daca e adevarat, daca e o farsa sau daca macar se poate ca un film lansat in Romania pe 29 septembrie anul trecut si cu atatea nominalizari, sa poata rula la TV. Ei bine, se poate si asta datorita puterii de decizie a anumitor persoane din staff-ul ProTv ce se ocupa cu alegerea filmelor ce vor rula pe post.

Pe de alta parte, filmul a fost prezentat pe 4 septembrie 2008 la festivalul de film de la Venetia, unde a avut un prim succes rasunator. Daca cineva dintre acele persoane cu putere de decizie ar fi fost prezent la lansare, pe langa succesul din partea publicului si al juriului, ar fi auzit si parerile criticilor de film si jurnalistilor (care decid castigatorii la Golden Globes) si decizia de a achizitiona drepturile de difuzare ar fi fost simpla.

Ceea ce si s-a intamplat. Avand in vedere ca orice film independent este ieftin (comparativ cu productiile blockbuster hollywood-iene) si cauta sa recupereze investitia in productia filmului, achizitionarea lui “The Hurt Locker” a fost accesibila la momentul respectiv.

Insa decizia cu adevarat inteleapta a ProTv-ului a fost de a astepta rularea pe post pana dupa sezonul premiilor la Hollywood, incurajata probabil si de vestile bune despre film ce veneau din presa si de la festivaluri.

Astfel, ProTV isi asigura o bine-meritata audienta, filmul ruland chiar in seara decernarii premiilor Oscar si probabil de nenumarate ori de-acum inainte in cazul in care va castiga premiul cel mare.

No comments:

Post a Comment