Monday 8 March 2010

Oscarul, spectacol prin definitie

What a night!

Iata ca a trecut si festivitatea Oscarurilor, cea mai importanta noapte a tuturor celor implicati sau pasionati de film, o noapte cu momente inedite, orgolii ranite dar si noi oportunitati pentru castigatori.

"Spuma" show-ului a fost cei doi comedianti-prezentatori, Steve Martin si Alec Baldwin ce au decis sa nu faca lafel ca Jack Hughman anul trecut: s-au decis sa nu danseze. In schimb, nu au abandonat traditia, si l-au co-optat pe Neil Patrick Harris sa faca numarul pentru ei. Si a iesit excelent.

In schimb, cei doi s-au axat pe stand-up-ul de inceput ca sa incalzeasca putin atmosfera. Nu au ezitat sa comenteze decizia academiei de a mari numarul nominalizarilor pentru Cel mai Bun Film, cand au remarcat ca tot Hollywood-ul se intreaba acum: “Cat fac 5 ori 2?”.

Apoi l-au incurajat pe Vanatorul de Evrei, Christopher Waltz din Inglorious Basterds, spunandu-i ca in sadistica sa cautare a ajuns acum sa fie inconjurat de evrei. Si nu au ezitat sa mentioneze relatia “speciala” care s-a format intre fostii soti Kathryn Bigelow si James Cameron, cand au anuntat ca dupa nominalizarea la aceeasi categorie, Kathryn i-a trimis lui Cameron un buchet de flori cu un cronometru (aluzie la subiectul filmului regizat de ea, Hurt Locker, despre un genist in razboiul din Irak).

Desigur, filmul preferat al celor doi este Hangover, dupa spusele lor, una dintre cele mai bune comedii din ultimul timp, din nou aluzie la faptul ca o comedie nu a reusit sa fie nominalizata la vreun premiu important pana acum.

De mentionat si ochelarii 3D pe care cei doi i-au purtat pentru a-l putea vedea pe James Cameron, probabil unul dintre momentele de top din intreg spectacolul.

Momentele amuzante au continuat si in timpul decernarilor, cand Ben Stiller a inmanat premiul pentru Cel Mai Bun Machiaj machiat ca un Na’Vi (specia extraterestra cu coada din Avatar), iar personajele din filmele de animatie nominalizate si-au spus parerea, in stilul propriu, despre cum e sa fii nominalizat.

Cele doua sectiuni In Memoriam dedicate una lui John Huges, scriitor de film decedat anul trecut, si una dedicata oamenilor de film ce au incetat din viata recent, au infasurat statueta aurie cu esarfa neagra, amintind Hollywood-ului de cei ce nu mai sunt.

Steve Martin a incheiat ceremonia scurt si la subiect, mentionand ca “This show has lasted so long that it makes Avatar look like it happened in the past!” (Show-ul acesta a durat atat de mult incat Avatar pare ca s-a intamplat in trecut!) iar Alec Baldwin a dat start-ul petrecerilor.

No comments:

Post a Comment